Fit & fun

Fit & fun for kids is een organisatie die kinderen op een leuke manier in aanraking wil laten komen met verschillende volmen van sport. Met achterliggende gedachte om kinderen in beweging te laten komen.

Ons doel is om kinderen in een veilige omgeving een bewuste sportieve ervaring mee te geven waarbij ze enorme gezelligheid, zelfvertrouwen, leuke vriendschappen en nieuwe sportieve vaardigheden kunnen opbouwen.
De kinderen worden tijdens de diverse activiteiten door professionele begeleiders begeleid.

Daardoor geloven wij dat activiteiten voor kinderen meer dan leuk moeten zijn.

Kinderen worden er enthousiast van, willen meer doen en vinden het een uitdaging. Om die reden zorgen wij ervoor dat jaarlijks de activiteiten gevarieerd en uitdagend blijven.

Wij geloven dat onze sport activiteiten een hulp middel is om kinderen te introduceren met verschillende soorten sport waarbij ze misschien niet over na hebben gedacht om te gaan beoefenen. Wij zorgen ervoor dat de kinderen op een spelende manier ontdekken wat bewegen voor ze kan betekenen.

De lichamelijke activiteiten helpt het vergroten van gezonde levensverwachtingen en het verkleind het risico van cardiovasculaire problemen.

Daaruit luid onze visie; Actieve kinderen worden actieve volwassenen

Computer en televisie

Kinderen leven in een wereld waar computer en televisie een erg grote rol spelen. Ze spelen minder buiten dan vroeger. Kinderen vermaken zich soms uren lang achter de tv en computer.

Bewegen is erg belangrijk voor kinderen, voor de mentale en sociale ontwikkeling, ook multicultureel is het van belang dat kinderen leren omgaan met elkaar.

Gezondheid

Door regelmatig lichamelijk actief te zijn leef je langer. Cholesterol daalt, kans op diabetes, hartfalen, en obesitas/overgewicht neemt af. Ook slaap je beter, heb je meer energie en ben je vrolijker.

Door kinderen van jongs af aan goed te leren omgaan met voeding en beweging zullen ze sneller dit gedrag voortzetten. Dit heeft positieve gevolgen voor de toekomst:

Ze zullen zich beter kunnen concentreren.
Beter presteren op school.
Beter omgaan met stress en angst.
Meer zelfvertrouwen.